Észkerék – Bernadett Jili

A játék a jól ismert Szerencsekerékhez hasonlóan működik. Pörgesd meg a kereket, válassz mássalhangzót – vagy vásárolj magánhangzót -, és találd ki a megoldást. Nem árt azonban az óvatosság: a CSŐD mezőt kipörgetve elveszíted a kört! Tehát jobb, ha minél hamarabb rájössz a megoldásra.

A játék kb. ötezer feladványt tartalmaz, 21 kategóriában. A Beállítások menüpontban ki tudod választani, melyik feladványcsomagokból válogasson a játék. Alapbeállításként az összes feladványcsomag ki van választva. Szintén a Beállításokban van lehetőség kikapcsolni a hangeffekteket, illetve a CSŐD mezőt lecserélni egy 10$-os mezőre.

A játék kétféle játékmódot tartalmaz:

-Egyszemélyes játék: itt csak egy játékos pörgetni a kereket, találgat mássalhangzókat, illetve vásárolhat magánhangzókat. A kereken nincsenek Passz és Újra mezők, mivel csak egy ember van játékban. Ha Csődöt pörgetsz, a körben addig szerzett pénzed elvész, és új kör kezdődik. Ha kitaláltad a feladványt, a gyűjtött pénzedhez hozzáadódik a körben szerzett pénz + fel nem fedett mezőkért 100$/mező. A játék külön mutatja a gyűjtött, és az adott körben szerzett pénzt. Csőd, vagy rossz tipp esetén az előző nem, csak az utóbbi nullázódik. A játék 10 körből áll, ezután – ha van hely az eredménytáblán, vagy jobb pontszámod lett az ottani eredményeknél – a pontszámod az eredménytáblára kerül, ami a főmenüből elérhető. Az eredménytáblán legfeljebb 10 eredmény szerepel.

-Társasjáték mód: itt megadhatod a játékosok neveit (2-4 ember), és ők következnek egymás után. Ha rosszul tippelsz (mássalhangzót vagy megoldást), a következő játékos jön – kivéve, ha van Újra zsetonod, amit felhasználsz. Ha Csődöt pörgetsz, a körben szerzett pénzed elveszett, kiesel a körből. Újrát ilyenkor nem lehet felhasználni. Aki kitalálja a feladványt, elnyeri az adott körben szerzett pénzt + mezőnként 100$-t. Ha 10 kört lejátszottatok, a játék összesíti, és kiírja a pontszámokat.